A Malév rendkívüli Közgyűlése a mai napon alábbi döntéseket hozta: A Malév Zrt. főtulajdonosa, az AirBridge Zrt. javaslatára az Igazgatóságból visszahívásra került Borisz Abramovics az igazgatóság elnöke és Alexander Abramovics igazgatósági tag. A Felügyelőbizottság összetételében változás nem történt.

A Malév tőkehelyzetének rendezését célzó napirend kapcsán a főtulajdonos indítványára a Közgyűlés felkérte a légitársaság Igazgatóságát, hogy vizsgálja meg a tőkerendezés lehetséges módjait, egyebek mellett a tőkeleszállítás és a tőkeemelés lehetőségeit. A légitársaság Közgyűlése a megfelelő előkészítés, az Igazgatóság beszámolójának ismeretében hozza meg döntését a légitársaság tőkehelyzetének rendezéséről és friss tőke bevonásáról, a vonatkozó jogszabályokkal és az EU normákkal összhangban.

A Malév menedzsmentje a finanszírozási kérdések rendezésének ideje alatt is változatlanul tovább folytatja a 2008-ban elhatározott fejlesztések és célok végrehajtását a légitársaság valamennyi területén. Mindeközben a légitársaság menedzsmentje véglegesíti a Malév Zrt. 2009. évi valamint a középtávú üzleti tervét, amely a tőkerendezést célzó előterjesztés megvitatásával együtt kerül az Igazgatóság következő ülésének asztalára.

Forrás: Malév

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!