A Centurion Cargo számára úgy tűnik, jól sikerült az évkezdés, mivel bejelentették, hogy a 2014 őszén leállított amszterdami járat újra elindításra kerül, továbbá több, lízingproblémák miatt a földön veszteglő repülőgép is újra fel fog szállni.

A Centurion Cargo

A Centurion Air Cargo légitársaságot 1985-ben alapították a Challenge Air Transport leányvállalataként. A következő évben már a Challenge-től függetlenül üzemelt, míg 1999-től pedig átvette annak üzemeltetési engedélyét és a UPS menetrenszerinti szolgáltatásait, ezt követően új vállalatként folytatta működését. 2013-ban a Miami nemzetközi repülőtéren nyitotta meg az 51 ezer négyzetméteres Centurion Cargo Center nevű létesítményét, amely Észak-Amerika legnagyobb, magánkézben lévő, kizárólag teherszállító légitársasági épülete.

Az utóbbi időkben leginkább a dél-amerikai ad-hoc járatokon keresztül próbált bevételre szert tenni a Centurion, mely járatokat a Sky Lease cégen keresztül üzemeltetette Boeing 747-400F repülőgépekkel, míg a McDonnell MD-11-es gépek nélkülözésre szorultak.

Január elején már arról számoltunk be, hogy tovább folytatódik a Centurion üzemelése, igaz akkor még Argentína, Brazília, és egyéb dél-amerikai városok, valamint a cég központja, Miami között repültek.

Mindez most megváltozni látszik, így 2015. február 19-én elindul a régi-új Miami-Amszterdam viszonylat, melyet majd a Boeing 747-400F fog kiszolgálni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jó hír a típus kedvelőinek: újból repülnek majd a fehér-sárga MD-11-esek. (Fotó: Samu Ádám - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Jó hír a típus kedvelőinek: újból repülnek majd a fehér-sárga MD-11-esek. (Fotó: Samu Ádám – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!