A CH-Aviaton portál információi szerint a Wizz Air augusztus közepétől újra járatokat üzemeltetne Kassa, és London között.

A HA-LWA lajstromjelű repülőgép Budapesten. (Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A HA-LWA lajstromjelű repülőgép Budapesten.
(Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)

A fapados légitársaság az elmúlt időszakban jelentős bővítéseket hajtott végre. Ezek közé tartozik az új járatok indítása Budapestről Bakuba, és Dubaiba. A cég Airbus A320-as repülőgépekből álló flottája is egyre bővül, folyamatosan érkeznek az újabb példányok, így a járműpark átlagéletkora rendkívül alacsony. Az Wizz ukrán leányvállalata nemrégiben vehette át az első, Sharkletekkel felszerelt Airbust, sőt az anyavállalathoz is hamarosan megérkezik az első kettő ilyen példány, melyek a HA-LWR, és a HA-LWS lajstromjelet fogják viselni.

A következő lépés pedig egy augusztusban tervezett szlovákiai járat beindítása, mely Kassa és London Luton repülőterét kötné össze. A járatok sűrűségéről egyelőre nem került ki információ. A szlovák sajtó értesülései szerint a járat beindításához a helyi turisztikai hatóság is hozzájárulna anyagi támogatással. Ezzel szeretnék felgyorsítani, és segíteni a régió fejlődését a közeljövőben.

A Wizzair egyszer már üzemeltetett járatokat Kassából, akkor viszont az olasz fővárosba, Rómába repültek. Ez a járat azonban a kihasználatlanság miatt 2010-ben meg is szűnt, mely egyben a Wizzair szlovákiai jelenlétének végét is jelentette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!