Az új menetrend értelmében az Air France ismét indít járatot Budapestről Európa legnagyobb repülőterére, a párizsi Charles de Gaulle légikikötőbe a reggeli órákban. Így tovább bővül az Air France járatokkal elérhető desztinációk listája, az átszállók pedig lényegesen kevesebb várakozással érhetik el a francia fővárosból a tengerentúlra közlekedő, fontos csatlakozásokat – tájékoztatta az AIRportal.hu-t az Air France magyarországi képviselete.

„Nagyon örülünk, hogy utasainknak ismét biztosítani tudjuk ezt a rendkívül fontos reggeli járatot. Ezzel az átszervezéssel nem csak azoknak kedvezünk, akik Amerikába, vagy Afrikába utaznak tovább, hanem azoknak az üzletembereknek, akik egy napra, üzleti céllal utaznak a francia fővárosba. A megújult párizsi Charles de Gaulle repülőtér gyors és kényelmes átszállási lehetőséget biztosít utasaink számára bármelyik Sky Team célállomás felé.” – összegezte Melles Botond, az Air France magyarországi igazgatója az új menetrend előnyeit.

Október 24-től már foglalható jegy az Air France új menetrend szerint közlekedő járatára, amely 2014. március 30-tól üzemel. A felújított párizsi Charles de Gaulle légikikötőbe az új menetrend szerint Budapestről járatok indulnak reggel 6:50-kor, 10:10-kor és 15:50-kor, Párizsból Budapestre pedig 7:15-kor, 12:45-kor és 20:20-kor.


Míg a kora reggeli és délelőtti órákban utazókat egy 131 férőhelyes A318-as repülőgép szállítja, addig azok, akik a kényelmes délutáni indulást választják, a nagyobb kapacitású, 200 férőhelyes A321-es típusú géppel utazhatnak.

Az új menetrendnek köszönhetően az Air France-KLM, Delta, Alitalia vegyesvállalat immár három Budapesten éjszakázó járattal büszkélkedhet, melyek a világ legnagyobb transzatlanti hálózatához biztosítanak csatlakozást Párizs, Amszterdam és Róma központi repülőterein keresztül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Időközben pedig az Air France leányvállalataként működő Transavia is bejelentette, hogy új járatot indít, mely a párizsi Orly repülőtér és Budapest között közlekedik majd hetente háromszor.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!