Egyszerre két kolumbiai célponttal bővíti dél-amerikai útvonalhálózatát a jövő évben a KLM. A holland légitársaság egy útvonalra fűzi ugyanis fel az ország fővárosát, Bogotát és a nyugat-kolumbiai nagyvárost, Calit.

A második SkyTeam-tag Európából

Az újra felvétellel a KLM az Air France-ot követően a második légitársaság a SkyTeam légiszövetségből, amely európai városból üzemeltet járatot Kolumbia fővárosába. Azzal viszont, hogy ezentúl az Air France – KLM csoport nemcsak a párizsi, hanem amszterdami központjából is elérhetővé teszi az útvonalat csak tovább színesedik a menetrendi, valamint a csatlakozási lehetőségek kínálata.

Azt pedig, hogy Kolumbia egyre fontosabb célponttá válik a térségben mi sem jelzi jobban mint, hogy nemrég indított ide járatot a portugál TAP is, amely mellett az ugyancsak Star Alliance-tag Lufthansának és a oneworldöt erősítő Iberiának is vannak járatai Bogotába, ahonnan maga a nemzeti légitársaság, az Avianca is közlekedik Európa felé, július 3-a óta ráadásul már nemcsak Spanyolországba, hanem a brit fővárosba, Londonba is.

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2015. március 31-én induló járat heti háromszori rendszerességgel, keddenként, csütörtökönként és szombatonként lesz elérhető Amszterdamból, ahonnan a flotta B-777-200ER típusai repülnek majd, összesen tizenegyre növelve a társaság latin-amerikai célpontjainak számát.

Az útvonalra jelölt nagyteljesítményű Boeing géptípus fedélzetén az utasok háromféle komfortosztály, a World Business, az Economy Comfort és az Economy Class közül választhatnak, összesen 318 személynek helyet biztosítva.

A menetrend alapján a KL745-ös járat délután 12:30-kor száll fel a Schipholról és délután 16:25-kor érkezik először Bogotába, majd onnan 17:55-kor felszállva egy órával később, 18:55-re van Caliban. A gép aztán innen, esti 20:35-ös felszállással egyenesen Amszterdamba repül vissza, ahová másnap délután 14:15-kor érkezik meg.

Bogotá egyébként nem új célpont a KLM útvonalhálózatában, a légitársaság 1992 és 1995 márciusa között már repült a kolumbiai fővárosba. Cali azonban teljesen új összeköttetés, amely kitűnően illeszkedik a társaság dél-amerikai hálózatbővítési stratégiájába, miután a KLM nemrég növelte ecuadori járatainak sűrűségét, valamint idén februárban nyitott közvetlen járatot Santiago de Chilébe is.

Ami a kolumbiai kapcsolatot illeti, említésre érdemes, hogy a KLM-mel szoros partnerségben álló Air France tavaly ünnepelte bogotái járatnyitásának 60. évfordulóját, és a francia légitársaság párizsi bázisáról, a Chares de Gaulle repülőtérről azóta is kínálja az útvonalat, jelenleg a hét minden napján, négy-hajtóműves Airbus A340-300-asokkal.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!