Tizennégy évnyi szünet után újranyitja miami járatát a Turkish Airlines. A Star Alliance-tag török légitársaság október 25-től biztosít ismét közvetlen összeköttetést Isztambul és a Florida állambeli nagyváros között. A napi rendszerességű járatokat a flotta legnagyobb Boeingjei, 777-300ER típusok teljesítik.

Folytatódik az amerikai expanzió: Az áprilisban megnyitott legújabb amerikai járat, San Francisco után máris újabb úti célt jelentett be az Egyesült Államokba a Turkish Airlines. Washington D.C., Chicago, New York, Boston, Los Angeles, Houston és San Francisco után Miami a légitársaság nyolcadik célpontja lesz az országban.

Miami esetében valójában régi-új útvonalról van szó, ugyanis a Turkish Airlines 1999-2001 között már üzemeltetett járatokat a két város között, de a 2001. szeptemberi terrorcselekmények hatására általánosan visszaesett forgalom miatt leállították az akkor heti háromszori összeköttetést biztosító járatot, amely A340-300-as Airbusszal volt kiszolgálva.

A visszatérést több tényező is indokolta. A törökországi utazók egyik legkedveltebb amerikai úti célja a város, ahol nem mellesleg igen szép számú török közösség is él, ezért kézenfekvő, hogy az amerikai útvonalhálózat fejlesztés részeként Miami visszakerüljön a Turkish térképére. A közvetlen járat fontosságát pedig mi sem jelezhetné jobban mint, hogy rögtön napi rendszerességgel és a flotta legnagyobb típusával, a Boeing 777-300ER-rel indítják, méghozzá azokkal, amelyek fedélzetén a Business és az Economy mellett Comfort osztály is rendelkezésre áll.

Az október 25-i startot követően a TK077 járat délután 13:30-kor száll fel Isztambulból és 19:30-kor érkezik meg Miamiba, ahonnan vissza, mint TK078 21:30-kor indul és másnap 16:30-kor landol ismét az isztambuli Atatürk repülőtéren. Mivel a Turkish Airlines idén júliustól már napi négyszer repül Budapestre a miami járathoz is kedvező csatlakozásokat tudnak biztosítani, ami tovább bővíti a magyar utazóközönség választási lehetőségeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!