Újranyitja Madrid és Uruguay fővárosa, Montevideo között közlekedő menetrendszerű járatát az Iberia. A spanyol nemzeti légitársaság szeptember 1-jétől a hét négy napján kínál majd közvetlen összeköttetést az útvonalon, amelyen várhatóan a flotta négy-hajtóműves Airbus A340-es típusai fognak közlekedni.

A hétfőnként, keddenként, csütörtökönként és szombatonként igénybe vehető járatok menetrendjét az Iberia úgy igyekezett összeállítani, hogy az ideális átszállási lehetőségeket biztosítson Madridon keresztül további spanyol, illetőleg európai, valamint igény esetén afrikai és közel-keleti városok irányába.

Az IB 6011/6012 montevideói járatpár a madridi Barajas nemzetközi repülőtér T4 termináljáról fog közlekedni. Odafelé éjjeli 00:30-as indulással, amely reggel 07:50-re érkezik, visszafelé pedig délután 13:30-as felszállással és másnap reggel 06:20-as érkezéssel Madridba.

Az Iberia annak idején a vállalat pénzügyi gondjainak orvoslására rendelt átstrukturálási program következtében volt kénytelen felfüggeszteni a járatot, amelyre tavaly április 1-jével, a dél-amerikai útvonalhálózatot érintően elsőként került sor – a montevideói Carrasco reptér nagy bánatára, mivel a PLUNA Líneas Aéreas Uruguayas nemzeti légitársaság 2012 júliusában végbe ment leállása óta egyedül az Iberia biztosított fontos összeköttetést Madriddal.

Megszűnt monopolhelyzet: versenyezni kell, de így is jók a pozíciók

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A megüresedett kapacitásra, a közvetlen spanyolországi légi kapcsolat hiátusára azonban az Air Europa hamar igyekezett rárepülni, amely tavaly júniusban meg is nyitotta heti háromszori rendszerességű, Madridból Airbus A330-200-as típussal közlekedő járatát, ami azért is nyert komoly jelentőséget, mert addig csak más dél-amerikai repülőtérről, átszállással tudtak az uruguayi utasok a spanyol fővárosba utazni.

Ezt megelőzően, még áprilisban az Air France is megnyitotta Párizsból közlekedő járatát, amelyet a Buenos Aires-ire fűzött fel, megintcsak enyhítve Uruguay elszigeteltségét Európától.

A visszatérő Iberiának immáron tehát több konkurenssel is szembesülnie kell, de javítja pozícióit a szélestörzsű flottájának fedélzet felújítási programja, a frissített szolgáltatási színvonal (igaz, ez az A340-300-asokat már nem érinti), valamint az átszállásokhoz széleskörű választékot biztosító hálózata, továbbá az a stratégiai jelentőségű tény, hogy az IAG (International Airlines Group) csoport számára is az Iberiával tér vissza Montevideo, mint célpont, ami a British Airways és nem mellesleg a közös légiszövetség, a oneworld utasai számára is előnyös lehet.

Az Iberia egyelőre nem közölt konkrétumot a repülőgéptípust illetően, ezért a felfüggesztés előtti időkből kiindulva csak feltételezni lehet, hogy továbbra is a flotta Airbus A340-esei fogják teljesíteni az útvonalat. A spanyol nemzeti géppark jelenleg összesen 23 darab A340-est számlál, amelyek közül 6 darab A340-300-as és 17 darab a korszerűbb, nagyobb teljesítményű, A340-600-as.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!