Újra nyitja New York-i járatát az Aerolíneas Argentinas. Az argentin légitársaság a hét minden napján, éjszakánként repül majd az amerikai nagyváros és Buenos Aires között. Az útvonalat a flotta új típusa, az Airbus A330-200-as fogja teljesíteni.

December 15-től ismét elérhető lesz közvetlen repülőjárattal New York az Aerolíneas Argentinas útvonalhálózatában. A nehézségekkel küzdő, de elszántan újraformálódó, állami tulajdonban lévő nemzeti légitársaság öt évnyi szünet után az idei téli menetrendjében újra nyitja a Ministro Pistarini és Kennedy repülőtér között közlekedő járatát.

A járattervezés során a légitársaság – tekintettel a SkyTeam szövetségi hálóra mindkét irányba éjszakai időpontot választott az útvonal teljesítésére.

Az Aerolíneas Argentinas 2008 áprilisában, még az előző vezetőség döntésének eredményeképp függesztette fel New York-i járatát. A 2010-2014-es új üzleti tervnek azonban már egyik fő célkitűzése volt az újrafelvétel, ami nem nagy meglepetés, hisz a légitársaság tájékoztatása szerint New York egyike a Top3-as nemzetközi célállomásoknak, ahová argentin utasok repülnek.

A hosszú távú járatok kiszolgálására jelenleg egyetlen típus, az A340-es gépcsalád kétféle változata, az A340-200-as (4db), valamint a hosszabb törzsű A340-300-as (7db) áll rendelkezésre a flottában, de New Yorkba nem ezekkel, hanem az új típusként érkező A330-200-asokkal repül majd a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az Aerolíneas Argentinas 1950. március 21-én, Buenos Aires – Rio de Janeiro – Belém – Port of Spain – Havanna útvonalon, egy Douglas DC-6-ossal indította legelső New York-i járatát. 1959. május 29-én a De Havilland Comet 4-es, majd 1966. december 15-től a Boeing 707-es repült New Yorkba. A nyolcvanas években pedig az argentin légitársaság volt az első, amely Boeing 747 Jumbóval indított közvetlen járatot Buenos Aires és New York között. Az utolsó Boeing 747-est 2012 februárjában vonták ki a flottából. A hosszú távú járatok teljesítését azóta szélestörzsű Airbus gyártmányok végzik.

Az Aerolíneas Argentinas az idei párizsi légi szalonon állapodott meg az International Lease Finance Corporation vezetőjével (ILFC) 4 darab használt A330-200-as hosszú távú bérletére. A gépek a forgalomba állítás előtt teljes fedélzet felújításon esnek át; kétosztályos elrendezésben összesen 264 utas szállítására lesznek alkalmasak. 22-en a Club Cóndor üzleti és 242-en a turista osztályon foglalhatnak majd helyet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!