Visszatérni készül Európába az a két légitársaság, amelyeknek repülési tilalmát a múlt héten oldotta fel az Európai Unió. A döntést követően a Conviasa és a Philippine Airlines (PAL) is hamar jelezték szándékukat, hogy ismét európai célállomásokra üzemeltessenek járatokat.

A venezuelai Conviasa nem meglepő módon Madridba szeretne ismét repülni. A tavaly életbe lépett tilalmat megelőzően a légitársaság hetente kétszer repült a spanyol fővárosba. A mostani tervek szerint azonban a társaság egyetlen szélestörzsű repülőgépe (A340-200) egy héten háromszor biztosítana közvetlen összeköttetést Caracas és Madrid között.

A Philippine Airlinesnak még nagyra törőbb tervei vannak. A fülöp-szigeteki légitársaságot a vele kapcsolatos repülésbiztonsági aggályok következtében 2010-ben tiltották ki az Európai Unió légteréből. Ramon S. Ang, a Philippine Airlines elnöke közleményben üdvözölte az uniós döntést, amely szerinte újabb bizonyítéka annak, hogy a PAL igenis egy biztonságos légitársaság, és amely végre lehetővé teszi a várva várt a visszatérést. A desztináció célok között pedig London, Párizs, Frankfurt, Amszterdam, Róma és Madrid szerepelnek.

A manilai nemzetközi repülőtérről induló hosszú távú járatok teljesítésére alkalmas flottában 15 darab A330/A340, 5 darab Boeing 777-300ER és ugyancsak 5 darab B-747-400 szélestörzsű típus áll rendelkezésre. A Philippine Airlines elnöke márciusban jelezte, hogy társaságuk komolyan érdeklődik az új generációs 777-es típuscsalád iránt, amelyből 20 darab beszerzésén gondolkodnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!