Ismét Dreamlinerrel repül Londonba a Qatar Airways. A dohai légitársaság május 15-én állította vissza az útvonalra a típust. Hamarosan a müncheni, frankfurti és zürichi járatokon is megjelenik a Boeing 787-es.

Visszatért Londonba a Dreamliner, merthogy nemcsak önmagában a Qatar Airways kezdte újra Doha és London Heathrow között üzemeltetni a típust, hanem az első és egyelőre az egyetlen légitársaság is a katari, amely Boeing 787-essel repül a brit fővárosba.

Tavaly decemberben a Qatar Airways Boeing 787-essel elsőként indított járatot Londonba, de a típus akkumulátor problémái megálljt parancsoltak az üzemnek. A januárban elrendelt általános repülési tilalom óta május 15-e, szerda volt az első nap, hogy ismét Londonba vette útját a légitársaság Dohából felszálló ötcsillagos Dreamlinere.


A QR075-ös járat helyi idő szerint 11:19-kor landolt a Heathrow-n, majd a gép felkészítését követően, a menetrendnek megfelelő időben QR076-os járatszámmal vissza is indult Dohába.

A Qatar Airways május 1-jén teljesítette első menetrendszerű járatát azóta, hogy a légügyi hatóságok jóváhagyták a Boeing által kidolgozott akkumulátor-rendszer módosítást. Az első járat Dubaiba repült, tehát a londoni az első hosszabb távú útvonal, amelyre a Dreamliner visszaállt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!