Komoly fennakadásokat okozott a belga nemzeti légitársaság, a Brussels Airlines pilótáinak hétfőn elindított sztrájkja, amelynek sarokpontja az 58 éves nyugdíjkorhatár bevezetése elleni tüntetés volt. Keddre sikerült részleges megállapodást elérni, ezért a sztrájk felfüggesztésre került, de a tárgyalások folytatódnak.

Hétfőn összesen 49 járatot volt kénytelen törölni a fuvarozó, ami jelentős problémákat vont maga után. Több mint 6000 utas nem tudott eljutni célpontjába, legtöbbjük más légitársaság szolgáltatásait kényszerült igénybe venni, többeket pedig hotelekben kellett elhelyezni.


A vállalat pilótái az 58 éves nyugdíjkorhatár bevezetése ellen, valamint az éves szabadságért és nyugdíj hozzájárulásért tüntettek. A Brussels Airlinesnak, amiben a Lufthansának 45%-os részesedése van főként európai járatait kellett felfüggesztenie, de a New Yorkba és Nairobiba közlekedő repülőgépek sem szálltak fel.

Hosszas tárgyalás-sorozat után keddre végül sikerült a cég dolgozóinak kiharcolni, hogy a légitársaság vezetése lemondjon az 58 éves nyugdíjkorhatár bevezetéséről. A sztrájkot felfüggesztették, de az egyeztetések még folytatódnak a pilótákat képviselő szakszervezet és a vállalati menedzsment között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!