A spanyol fapados üzleti modell szerint működő Vueling légitársaság menedzsmentje azt tanácsolta a cég részvényeseinek, hogy ne engedjenek az International Airlines Group (IAG) felvásárlási szándékának, mivel szerintük az ajánlatban rendkívül alábecsülik a légitársaság jelenlegi értékét – írja cikkében az ATW Online hírportál.

Az IAG leányvállalata, az Iberia L.A.E. Operadora, S.A. jelenleg a Vueling részvényeinek 45.85% -át, így nem véletlen, hogy a maradék 54,15%-os többségi részt is szeretnék megkaparintani a fapados légitársaságból.

Az értékpapírokért egyenként 7 eurót fizetne a társaság tavaly év végén tett ajánlata szerint. Ha a tranzakció létrejött volna, a Vueling márkanév egy teljesen önálló légitársaságként üzemelt volna, jelenlegi, Barcelonai bázisáról egy, az anyacég üzleti modelljétől eltérő, és független stratégiát követve.

Habár a 7 eurós ajánlat 28%-kal több volt, mint az akkori értéke a papíroknak, 2013. márciusában már 8,37 eurót is elkértek egy Vueling részvényért.

Az IAG a visszautasított ajánlatra csak annyit reagált, hogy átgondolják az ajánlatukat, és ha érdemesnek tartják, akkor majd változtatnak a felajánlott összegen. A jelenlegi ajánlat értékét egyébként 209 millió Euróra saccolják a szakértők.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!