Optimalizálni igyekszik működését az Ukraine International Airlines. A ukrajnai politikai válság miatt ugyanis visszaesett a Magyarországgal szomszédos kelet-európai ország légiforgalma, ki és beutazók egyaránt kevesebben vannak. Nincs értelme a megszokott menetrenddel üzemelni, ezért a légitársaság úgy döntött, 12%-kal visszavesz járataiból.

Kapcsolódó cikk, előzmény New Yorkba repül az Ukraine Internaional

A válsághelyzetből adódóan visszaestek a jegyfoglalások, ezért az ukrán légitársaság egyes menetrendszerű útvonalain február 24. és március 29. között visszavesz a járatok sűrűségéből, amelynek eredményeként egy héten 343 járatuk helyett csak 305 fog közlekedni, ami 12%-os kényszerű vágást jelent.

Az Ukraine International jelezte, amint normalizálódik a helyzet és a légiközlekedési forgalom iránti igény visszaáll, azonnal reagálni fognak és helyreállítják járataik megszokott menetrendjét.

A remények szerint minél hamarabb, mivel a nemzeti légitársaság eredetileg április 1-jétől több útvonalán is sűrítésre, valamint új menetrendszerű és szezonális járatokkal is bővítésre készült hálózatában. Az új célpontok között szerepel Kijevből kiindulva Moldova fővárosa, Chisinau, Fehéroroszország fővárosa, Minszk, Tádzsikisztán fővárosa, Dusanbe és nem mellesleg egy tengerentúli város is, New York, valamint nagyobb gyakorisággal szeretnének repülni például Londonba és Barcelonába is.

Mint arról korábban beszámoltunk a kijevi Boriszpili nemzetközi repülőtérről a légitársaság április 25-én tervezi indítani közvetlen New York-i (JFK) járatát, eleinte hetente kétszeri, majd június 23-tól már napi rendszerességgel. Az útvonal teljesítésére Boeing 767-300ER típus van kijelölve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!