Az S7 Airlines átvette első, egykor a Malév flottájában szolgáló Boeing 737-esét. A oneworld légiszövetséghez tartozó vállalat a magyar nemzeti légitársaságánál HA-LOM lajstrommal szolgáló 737-8Q8 típusú repülőgépet állította szolgálatba.

Az 1992-ben alapított S7 Airlines flottájában immáron összesen 7 darab új generációs Boeing 737-800-as teljesít szolgálatot, azonban a volt Malév gép az első, amely nem rendelkezik wingletekkel. Az S7 légitársaság az ILFC lízingcégtől vette bérbe a repülőgépet, amely VP-BDF bermudai lajstrommal állt szolgálatba. A gépátadásra május 25-én került sor.

Az S7 tájékoztatása szerint a volt magyar 737-es összesen 162 utas szállítására alkalmas: 12 business és 150 turista osztályú üléssel rendelkezik. A légitársaság a repülőgépet a Domogyedovói nemzetközi repülőtéren fogja állomásoztatni, ahonnan legfőképp Novoszibirszkbe, Kazányba, Szocsiba és Norliszkbe fog járatokat teljesíteni.

A közlemény a típus legfontosabb műszaki paramétereiről is említést tesz, miszerint a hatótávolsága több, mint 5600km, hajtóművei CFM56-7B26 típusúak és maximális felszállósúlya több, mint 79 tonna.

Az S7 Airlines flottája idén júniusban további két Boeing 737-800-assal fog bővülni. Mindkét gép a volt Malév flottából érkezik majd. Az ex HA-LOH lajstromú gép VP-BDH, míg a korábban HA-LOK lajstromot viselő 737-es VP-BDG azonosítóval fog tovább szolgálni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!