A harmadik, hatósági tanúsítással rendelkező Simnest Airbus A320-as szimulátorát szerezte be az A32 Simulator Center, a berendezésen a Wizz Air növendék pilótáinak tart majd tréningeket a Simnest Pilot Academy.

A jövő Wizz Air pilótáinak szempontjából a Simnest Airbus A320 FNPT II APS MCC szimulátor legnagyobb előnye, hogy kialakításában, felszereltségében és viselkedésében a lehető legtökéletesebben adja vissza az Airbus A320-as repülőgép tulajdonságait.

A jelenleg elérhető kurzusok közül az APS MCC tréningek nyújtják a növendékeknek a legtöbb olyan tudást és kompetenciát, amelyek egyre több légitársaságnál alapvető elvárások a felvételi eljárásban. Emellett a szimulátorok élethű kialakításának köszönhetően a kadétok olyan gyakorlatot szereznek, amellyel éles helyzetekben is azonnal tudják, milyen mozdulatokat kell végrehajtaniuk.

Forrás: Simnest

„Légcsavaros repülőgépekből átülni egy sugárhajtású utasszállítóba óriási ugrást jelent. Nemcsak a sokkal nagyobb sebességet, a nagy magasságban való repülés sajátosságait, a gép merőben eltérő viselkedését vagy az Airbus repülőgépek fly-by-wire technológiáját kell a tanulóknak megszokniuk, de mindezek mellett még a több fős személyzettel is meg kell tanulniuk együttműködni. Ilyen rendkívül összetett tevékenység elsajátítása közben egyáltalán nem mindegy, hogy egy gomb, egy kapcsoló ugyanott van-e vagy használatuk során ugyanolyan erőt kell-e kifejteni a szimulátorban, mint a valódi repülőgépben, a hasonló tehát nem elég számunkra” – emelte ki Kühtreiber Gyula, a Simnest Pilot Academy ügyvezetője a cég közleménye szerint.

Az új szimulátor tanúsítási eljárása a Simnest Aviation kiemelkedő tapasztalatainak köszönhetően ezúttal is probléma nélkül lezajlott, pár napon belül az első tréningeket is megtartják rajta, idén szeptembertől pedig a Wizz Air pilótái is ezen végezhetik majd az APS MCC kurzusukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.