A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy megkezdi új Budapest-Dubai útvonala üzemeltetését. A járat október 28-tól hetente eleinte négy alkalommal repül majd.

A légitársaság új járata a világ legnagyobb repterének szánt Dubai World Central nemzetközi repülőtérre közlekedik majd. Elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy az Egyesült Arab Emirátusok két nagy városát, Dubait és Abu Dhabit is ki tudja szolgálni. A Wizz Air magyar útvonalhálózata ezzel az új desztinációval bővülve már 36 útvonalból áll, amely alátámasztja a piacvezető szerepét Magyarországon.


Az Egyesült Arab Emirátusok lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évtizedben, ezzel az egyik legkeresettebb turisztikai célponttá válva. A Wizz Air az európai diszkont légitársaságok közül elsőként indít járatokat Dubaiba és első ügyfele lesz a Dubai World Central repülőtérnek is. A Dubai World Central utas terminálját októberben nyitják meg a menetrendszerinti utasszállító járatok előtt. A tervek szerint ez lesz a város központi repülőtere a 2020-as évek közepére, amikorra 5 kifutópályával és 160 milliós éves utasforgalmával a világ legnagyobb repülőterévé válik. A Wizz Air új Budapest-Dubai járatára szóló jegyek már elérhetők a wizzair.com oldalon, a hihetetlenül alacsony viteldíjak 19 990* forintnál kezdődnek.

Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója
(Fotók: Rimóczi Roland / AIRportal.hu)

“Nagyon örülünk, hogy elindíthatjuk új Budapest-Dubai útvonalunkat – mondta Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója ma Budapesten. – „A Dubai World Central repülőtér kényelmesen kiszolgálja majd az Egyesült Arab Emirátusok több városát, köztük Dubait és Abu Dhabit. Ez egy nagyszerű hír a hazai belföldi turizmus valamint a magyar és európai nyaralók számára is, hiszen az új járat könnyedén elérhetővé teszi a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régióját, ahol sok látnivaló és nagyszerű turisztikai programok várják őket, mindez a jelenlegi költségek töredékéért. Ez egy újabb lépés, amellyel a Wizz Air összeköttetést teremt Kelet és Nyugat között. Mi továbbra is nagyon alacsony árakat kínálunk költségtudatos utasainknak, amivel Magyarország is tovább tud szárnyalni!” – tette hozzá Abrán György.

* Egy irányba, beleértve az adókat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!