A Wizz Air okostelefonra fejlesztett applikációjának köszönhetően a szemfüles internetezők számára rövid időre megjelent a foglalási rendszerben a légitársaság két új, eddig be nem jelentett járata. Amennyiben az alkalmazás által – feltehetőleg véletlenül – megszellőztetett adatok helyesek, úgy jövő tavasztól Lisszabon és Maastricht is felkerül a low-cost modellben működő vállalat budapesti útvonalhálózatára. A Wizz Air egyébként hétfőre egy belvárosi szállodába hirdetett sajtótájékoztatót, ahol – amint a szokásosan titokzatos sablonlevélben írták – “Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a magyar légiközlekedést érintő jelentős bejelentést tesz.”

Portugáliába jelenleg nem közlekedik low-cost útvonal Budapestről, kizárólag a TAP Portugal üzemeltet napi járatot a fővárosba. Ennek köszönhetően a mostani járatnyitás különösen is népszerű lehet, de legalábbis régóta várt, hiszen remélhetőleg jobb árakon juthatunk majd el – heti két Wizz-járattal – Lisszabonba. Azonban ez az új útvonal nem is oly nagy meglepetés, hiszen néhány hete már Varsóból is bejelentették a portugál bővülést és erre Budapesten sem kell már sokat várni.

Ami viszont egy kissé nagyobb meglepetést okozhat, az a Wizz Air Budapest-Maastricht járatának érkezése. Jelenleg a légitársaság még nincs jelen a légikikötőben, azonban október 28-án indul Katowicéből az útvonal első rózsaszín fecskéje. Hazánkból várhatóan még 2015. május közepéig várnunk kell a járatnyitásig, utána viszont hetente négyszer elérhető lesz a holland városhoz és a német Aachenhez is közel elhelyezkedő repülőtér.

A Wizz Air HA-LYA lajstromú Airbus A320 típusú repülőgépe Budapest felett. (Fotó: Kovács Gábor - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air HA-LYA lajstromú Airbus A320 típusú repülőgépe Budapest felett. (Fotó: Kovács Gábor – AIRportal.hu)


A Wizz Air következő, Budapestről induló legújabb járata szeptember 30-án nyílik, méghozzá a grúziai Kutaiszi felé. A nyitást követően hetente kétszer lesz elérhető a kaukázusi ország második legnagyobb városa.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hétfőn délben minden esetre fény derül majd arra, hogy “a magyar légiközlekedést érintő jelentős bejelentés” valóban Lisszabon és Maastricht útvonal elindítása lesz-e, az AIRportal.hu tudósítója természetesen jelen lesz a sajtótájékoztatón.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!