Január 7-én repülték a Wizz Air HA-LPU lajstromjelű gépét Bukarestből egy hollandiai repülőtérre, ahol a repülőgépet a légitársaság új arculatába festik át a skyliner-aviation.de weboldal adatbázisában megjelent információk szerint.

A portál szerint a HA-LPU lesz az első olyan Wizz Air repülőgép, amely megkapja a légitársaság új festését.

A repülőgépet január 7-én repülték át WZZ 805-ös járatszámmal a hollandiai Woensdrecht Air Base (IATA: WOE, ICAO: EHWO) repülőtérre. A reptér Hollandia dél-nyugati részén, a holland-belga határhoz közel található.

A repülőteret a holland légierő mellett a Fokker Services nevű cég is használja, amely repülőgép-karbantartás mellett vállal repülőgép-festési munkákat is. Ez a cég már korábban is végzett repülőgép-karbantartási és festési munkákat a fapados légitársaság részére.

Amennyiben más karbantartási feladat nincs a repülőgépen, a festés elkészülése – tapasztalataink szerint – a munkálatok megkezdésétől számított 4-7 napon belül várható, így várhatóan 1 héten belül fény derül a légitársaság új arculatára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Új festés – elhalasztva

A HA-LPU lajstromjelű repülőgépet 2015. január 13-án, kedden repülik át Budapestre Hollandiából. A skyliner-aviation.de weboldal adatbázisában megjelent friss információk szerint az új színekbe történő lefestés meghatározatlan időre elhalasztásra került.

Tavaly december közepén az AIRportal.hu is megírta, hogy arculatot válthat a Wizz Air, azaz megváltozik a légitársaság logója és a repülőgépeinek festése is a közeljövőben. Az iparágban már az ősz óta keringő, designváltásról szóló híreket a légitársaság nem cáfolta.

Piaci információk szerint a légitársaság eddigi magenta-lila-fehér színekből a lilát biztosan elhagyja és az új arculatban a kék fog dominálni.

Decemberben a Wizz Air az alábbi állásfoglalást tette közzé, amelyben megerősítette, hogy a cég dolgozik egyes arculati elemek megújításán:

A Wizz Air hagyományosan nem kommentál pletykákat és találgatásokat, azt azonban meg tudjuk erősíteni, hogy folyamatban van egy projekt, amelynek során újragondoljuk vagy frissítjük a WIZZ brand bizonyos elemeit. Ha eljön az ideje, további részleteket is megosztunk majd.

Frissítve: 2015. január 12. hétfő 08:30

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!