A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága a mai napon bejelentette, hogy 2009 áprilisától újabb Airbus A320 típusú repülőgéppel és új útvonalakkal bővíti magyarországi üzemelését.

A jövő tavasszal érkező gép már a harmadik Wizz Air repülőgép lesz Budapesten. Ezáltal a légitársaság sűríti már meglévő járatait és tovább bővíti útvonalhálózatát. 2009. április 1-től a Wizz Air utasai Madridba és Nápolyba is eljuthatnak, valamint újra nyílnak a Budapest-Barcelona és Budapest-Oslo Torp útvonalak is. Az idei évhez képest 2009-ben 30%-kal növekszik a Wizz Air kapacitása.

Új útvonalak 2009. áprilistól: Madrid (heti 4), Nápoly (heti 2).

Újraindított útvonalak 2009. áprilistól: Barcelona (heti 3), Oslo Torp (heti 2).

Járatsűrítések 2009. áprilistól: Párizs Beauvais (4->5), Eindhoven (5->6), Göteborg (2->3), London Luton (11->13), Malmö (3->4), Velence Treviso (2->3).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A Wizz Air budapesti növekedése további olcsó utazási lehetőségeket kínal az utazók számára, ami különösen erős igényként jelentkezik az egyre mélyülő pénzügyi válság fényében. A Wizz Air arra is készen áll, hogy kiszolgálja azon légitársaságok utasait, amelyeknek nem sikerül majd megküzdeni pénzügyi problémaikkal a téli időszakban.” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „A Wizz Air hálozata 16 célállomásra növekszik, Norvégiától Spanyolországig, az Egyesült Kiralyságtól Olaszországig. Ezen felül, hamarosan jelentkezünk a jövő évi nyári járatainkkal is.” – tette hozza.

A Wizz Air kibékült Feriheggyel

A Wizz Air légitársaság és a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. szorosabb együttműködéssel igyekszik a költségeit csökkenteni – jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Dimitrios Gatsonis, a Budapest Airport vezérigazgató-helyettese – az Origo értesülése szerint.

2009-ben a Wizz Air több, mint egymillió utas elszállítását tervezi Magyarországon, 30%-kal többet, mint 2008-ban. A légitársaság 2009 áprilisára heti 72 járatot üzemeltet majd 15 útvonalon.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!