Nem változik a Wizz Air Budapest és Moszkva-Vnukovo között közlekedő járatainak száma – közölte a Wizz Air kedden.

A Wizz Air egyik Airbus A320 típusú repülőgépe Budapesten. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air egyik Airbus A320 típusú repülőgépe Budapesten. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

Hétfőn a Travel.ru orosz szakportál írt a járatszám csökkentéséről, amelyet a válság miatt visszaesett érdeklődéssel magyarázott. A légitársaság keddi reagálásában rámutatott: október vége óta érvényben van a téli menetrend, amelyben napi egy járat szerepel, a karácsonyi időszakban megnőtt érdeklődés miatt viszont január 11-éig napi két járat közlekedik.

A Wizz Air 2013 október közepén számolt be arról, hogy az addig heti öt járatot sűrítik, minden nap lesz oda-vissza járat Budapest és Moszkva között, 2014. június 14. és szeptember 14. között pedig a két főváros között minden nap két járat közlekedik majd.

A Wizz Air nyári menetrendjében akár heti 10 járatot is üzemeltet a Budapest-Moszkva Vnukovo útvonalon, míg a téli menetrendben napi egy járat közlekedik. Ennek oka a légiközlekedésben megszokott szezonalitás. Az utazási csúcsidőszakokban, például karácsonykor vagy húsvétkor ezeken felül a légitársaság bizonyos útvonalakon növelheti a járatsűrűséget a kapacitásoknak megfelelően – idézet a szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásból.

Frissítve: 2015. január 6. 16:45

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!