A Wiz Tours felmérése szerint a magyarok, románok és lengyelek közül utóbbi nemzet tagjai utaznak el legszívesebben új, általuk még nem ismert helyekre.

Fotó: Airbus A320 | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus A320

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleményben azt írta, a három országban több, mint 5 ezer fő válasza alapján készített felmérés azt mutatja, hogy a válaszadók több mint 80 százaléka tervez idén télen külföldre utazni, ám a három ország utazási szokásai jócskán különböznek.

A magyarok 72 százaléka jelezte, hogy idei téli utazásakor új úticélt választ, ez az arány a románoknál 71, míg a lengyeleknél közel 90 százalék. Ez a Wizz Tour szerint azzal is összefügghet, hogy a lengyelekre jellemző leginkább a magányos vagy páros utazás: a válaszadók csaknem 60 százaléka tervezi egyedül vagy párban téli külföldi útját.

A gyerekes családokat tekintve a magyarok nem egészen 50 százaléka utazik csak a gyerekekkel együtt télen. Ezzel szemben a román családok háromnegyede ilyenkor is gyerekkel utazik külföldre.

A legnagyobb különbség azonban, hogy míg télből a nyárba utazást a lengyelek és a románok háromnegyede tervez, a magyaroknak csak mintegy 40 százaléka él ezzel a lehetőséggel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A magyar utazók körében még nem igazán terjedtek el a télből a nyárba, vagy „Winter sun” néven is ismert utak, pedig a környező országokban is egyre népszerűbbek a Nyugaton már régóta megszokott ilyen típusú utazások” – mondja Csanálosi István, a felmérést végző Wizz Tours ügyvezető igazgatója.

A közép-európai trendek alapján azt mondhatjuk, hogy nálunk is meg fog nőni az érdeklődés a „téli nyaralások” iránt, különösen, mivel egyre növekszik a korábban egzotikusnak tartott, ma viszont már diszkont légitársasággal is elérhető desztinációk száma – például Málta, vagy a Kanári-szigetek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!