A Wizz Tours felmérései szerint a magyar utasok tartják a legfontosabbnak a nyaralást és emiatt mi is költjük a legtöbbet nyári utazásra a lengyelekhez és a románokhoz képest.

Fotó. AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó. AIRportal.hu

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a tavalyi évhez képest több mint egy héttel korábban, 52 nappal az indulás előtt foglalták le az emberek a nyaralásunkat idén a június végéig szóló időszakban. A trend megmaradhat, azonban a last minute utazások miatt a szám némileg csökkenhet.

A közép-európai országokat összehasonlító, több ezer idei foglalási adatot összevetve az is kiderült, hogy nyaralási kedv szempontjából Magyarország kiemelkedik: az összes utazást tekintve Romániában 44 százalék, Lengyelországban 45 százalék a nyaraló úticélok aránya, addig nálunk ez a szám közel 60 százalék, a májustól kezdődő nyári időszakban pedig 70 százalék fölé emelkedik a nyaralások foglalási aránya a magyar utazók körében. a Wizz Tours éves mintájában.

A három ország összehasonlításában messze a magyarok költik a legtöbbet fejenként a nyári utazásra.

Átlagosan több mint 400 euró, azaz közel 125 000 forint értékben foglalnak fejenként a magyarok nyári szabadságukra

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez jóval magasabb, mint a 300 eurós, azaz nagyjából 93 000 forintos lengyel, vagy a 330 eurós, tehát valamivel százezer forint feletti román átlag. A legdrágább Wizz Tours foglalás Magyarországról egy fejenként 580 000 forintos dubaji út volt, míg a leginkább pénztárcabarát nyaralás díját az az utazó nyerte, aki fejenként alig 27 000 forintért tudott repülőjegyet és szállást foglalni Burgaszba.