A világ egyik legnagyobb low-cost légitársasága megerősítette a hírt, mely szerint az Orosz Légügyi Hatóság (Rosaviatsia) minden szükséges dokumentumot átnyújtott a cég részére az új viszonylat nyitásához, így már semmi akadálya nincs annak, hogy az első Ryanair járat elinduljon Dublinból Szentpétervárra.értesült a CH Aviation hírportál.

Az eredeti tervek alapján már márciusban megindulhatott volna a forgalom a két város között, de az engedélyeztetés bonyolultsága miatt végül csak 2014 áprilisában szállhat majd le az első Ryanair festésű Boeing 737-es Oroszországban.

Írország és Oroszország között jelenleg bilaterális légügyi egyezmény van, így a Ryanair egyelőre csak dublini, és egyben legnagyobb bázisát kötheti össze “Észak Velencéjével”.

Michael O’Learynek, a társaság vezérigazgatójának némi bosszúságra adhat okot az a tény, hogy az easyJet 2013 tavasza óta üzemeltet járatokat Moszkvába olyan brit nagyvárosok reptereiről, mint a manchesteri Ringway vagy a London közelében található Gatwick légikikötő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!