Mintegy 4500 alkalmazottjától, 25 repülőgépétől (köztük 5 darab szélestörzsűtől) és útvonalhálózatának 15%-ától kényszerül megválni az Iberia annak a fennmaradást célzó szerkezetátalakítási programnak a keretében, amelyet az anyacég, az IAG írt elő a spanyol légitársaság számára.

Az év első kilenc hónapját 262 millió eurós veszteséggel záró Iberia jelenleg a túlélésért küzd – mondta Rafael Sánchez-Lorenzo, az Iberia vezérigazgatója, aki egyenesen beismerte, hogy légitársasága gyakorlatilag minden piacán veszteségesen működik.

Az International Airlines Group (IAG) azt reméli, hogy a most bejelentett átalakítási programmal 2013 közepéig sikerül megfékezni a spanyol légitársaság zuhanórepülését és hosszú távon növekedési pályára tudják állítani a vállalatot.

Az Iberia január 31-ig kapott határidőt arra, hogy a szakszervezetekkel elfogadtassa a kialakult helyzetet és megállapodásra bírja őket a szerkezetátalakítási program diktálta kereteken belül.

Amennyiben ez nem sikerül Willie Walsh, az IAG vezetője szerint még radikálisabb, az Iberia méretét tovább csökkentő megszorításokra lesz szükség annak érdekében, hogy fenntarthassák a vállalat működését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábbi cikkeink:
Januárban veszi át első Airbus A330-300-asát az Iberia (AIRportal.hu)
100%-os tulajdont szerezne az IAG a Vuelingben (AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!