Megérkezett Zürichbe a Swiss International Air Lines első Sharklet szárnyvéggel szerelt Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépe – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a svájci légitársaság sajtóreferense.

A Swiss első Sharkletes Airbus A320-asa tegnap 17:24-kor landolt Zürichben. A HB-JLT lajstromú A320-214(WL) típusú repülőgépet a svájci légitársaság pilótái repülték haza az Airbus gyár hamburgi bázisáról.

A flotta legújabb tagja, amely egyébként a 38. keskenytörzsű Airbusa a Swissnek a tervek szerint március 22-én Zürich és Genf közötti útvonalon teljesíti első menetrendszerű járatát. A légitársaság A320-asai az útvonalhálózat európai, közel-keleti, valamint észak-afrikai célállomásaira repülnek, így a zürichi bázisrepülőtér mellett ezeknek a régióknak a repterein lehet majd találkozni a svájciak első Sharkletes Airbusával. Így természetesen esélyes, hogy a budapesti Liszt Ferenc repülőtér is fogadhassa a gépet.

A Swiss Airbus A320-asai a légitársaság flottainformációs adatbázisa szerint CFM56-5B4 típusú sugárhajtóművekkel és különböző, 136-168 üléses fedélzeti kialakításban üzemelnek. A típus maximális hatótávja 3650km. Az új szárnyvégek mintegy 4%-os üzemanyag fogyasztás csökkentő hatásuk révén azonban akár 185km-rel hosszabb útvonalakra is képes az A320-as, vagy a szokványos hatótávval 450kg-mal több hasznos terhet szállíthat.

Az európai légitársaságok közül a Swiss anyacége, a Lufthansa állított először Sharklettel szerelt A320-ast szolgálatba. A német légitársaság március 1-jén vette át első olyan Airbusát, amelyen a 2.4 méter magasra felnyúló szárnyvégi kiegészítők kerültek felszerelésre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első zürichi landolás pillanatképe. (Fotó: Swiss)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!