Jövő év júniusától Zürichben is mindennapos vendégek lesznek az Etihad Airways gyöngyház színű szélestörzsű repülőgépei. Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága ugyanis Svájc legnagyobb városát is felveszi útvonalhálózatába. A menetrend az új regionális partner, az Etihad Regional néven újraszerveződő Darwin Airline térségbeli járataival is össze lesz hangolva, így még kedvezőbb átszállási lehetőségeket biztosítva az utasoknak.

Genf után Zürich lesz a második svájci város 2014. június 1-jétől, ahová az Etihad Airways repül. Az Abu-Dhabiból napi rendszerességgel közlekedő járatokat a flotta Airbus A330-300-as típusai fogják teljesíteni, amelyek fedélzete három komfortosztállyal áll az utasok rendelkezésére. Nyolcan a Diamond First Class, 32-en a Pearl Business Class és 191-en a Coral Economy kabinrészben foglalhatnak helyet.

Az EY 073-as járat hajnali 02:05-kor indul Abu Dhabiból és kora reggel 06:50-kor érkezik majd Zürichbe, ahonnan az EY 074-es járat délután 12:05-kor száll fel és este 20:25-kor érkezik vissza az Emírségek fővárosába.


Zürichben az Etihad Airways segítségére lesz újdonsült partnere, a Darwin Airline, amelyben az Emírségek nemzeti légitársasága 33%-os tulajdonrészt szerzett, hogy azt Etihad Regional néven újraszervezve regionális járatokkal támogassa európai útvonalhálózatának bővítését.

Az Etihad Regional 2014 első negyedévében 10 darab meglévő Saab 2000 turbolégcsavaros repülőgépével kezdi meg új formába öntött működését. Az útvonalhálózat Zürichet nyolc másik várossal fogja összekötni. Ezek Lipcse, Firenze, Graz, Linz, Lyon, Turin, Verona és Genf lesznek, de ezeken felül megmarad a cég bázisául szolgáló Lugano és Genf közötti járatuk is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Etihad Airways több más légitársaságban is birtokol tulajdonrészt: az Air Berlinben 29%, az Air Seychellesben 40%, a Virgin Australiában 19.9%, az Aer Lingusban 3% és az újonnan indult Air Serbiában 49% a részesedése.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!