2020-ra minden járatán elérhetővé teszi az internetet az Air France. Az Air France Connect szolgáltatást használva az utasok saját mobileszközeikkel wifin csatlakozhatnak fel a hálózatra a fedélzeten, chatelni ingyen lehet, de viszonylag olcsón korlátlanul is lehet majd böngészni – közölte lapunkkal a légitársaság.

Forrás: Air France

A légitársaság azt tervezi, hogy 2020-ra minden járatán elérhetővé teszi a wifit. A francia cég ezzel együtt megújítja a hozzáférési csomagokat is, az Air France Connect szolgáltatás segítségével az utasok 3 különböző csomagban csatlakozhatnak az internethez saját okos eszközeiken keresztül.

A fedélzetre érkezést követően a telefonjukat repülőmódra kapcsoló utasok aktiválni tudják a wifit és kapcsolódnak az „AirFranceCONNECT” hálózatra. Innen átirányítja őket a rendszer az airfrance.com kapcsolódási portálra.

A szolgáltatást igénybe vevő utasok a díjköteles opciókért számos különböző módokon fizethetnek: Visa, Mastercard, American Express, PayPal vagy Flying Blue Miles.

Ingyenes „Message” opció

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Message opció lehetővé teszi az ingyenes üzenetváltást Whatsappon, Facebook Messengeren, iMessagen és a WeChaten az egész utazás alatt. Az utasok ezen kívül hozzáférhetnek az airfrance.com weboldalához és az Air France alkalmazáshoz is.

„Surf” csomag

A csomag magában foglalja az interneten való böngészést, üzenetváltást és emailek kiküldését is. Az utasok a következő módon vehetik igénybe a szolgáltatást:

  • Rövid távú járatokon mindössze 3 euróért egész úton korlátlanul;
  • Közepes távú járatokon 5 euróért egész úton korlátlanul;
  • Hosszú távú járatokon 8 euróért 1 óra használatot, 18 euróért pedig egész útra korlátlan használatot válthatnak az utasok

„Stream” csomag

A „Stream csomag” elérhető minden hosszú távú járaton, és magában foglalja a „Message” és „Surf” csomagok által kínált lehetőségeket is. Az utasok mindössze 30 euróért streamelhetnek és a letöltést is kezdeményezhetnek a szélessávú internetkapcsolaton keresztül.

Az Air France tervei szerint az Air France CONNECT fokozatosan bővül majd, és további szolgáltatásokat és szórakoztatási lehetőségeket kínál majd az utasoknak. Várhatóan később elérhető lesz a részletes járatinformáció, online vásárlás és széleskörű film, sorozat és dokumentumfilm választék is mobiltelefonon keresztül.

2020-ra az egész flotta wifivel felszerelve

2018 végére 22 hosszú távú járaton és 8 rövid- és közepes távot teljesítő repülőjáraton lesz elérhető az új Air France CONNECT Wi-Fi szolgáltatás, azzal a további céllal, hogy 2020-ig az egész flottát felszereljék.

Így szerelik fel vezeték nélküli internettel az Air France egyik repülőgépét