Sikerült megállapodniuk a Flybe csődbiztosainak a cég vagyonelemeinek eladásáról, a korábbi befektetőhöz köthető új tulajdonos már jövőre újraindítaná a légitársaságot.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Flybe részben a koronavírus-járvány miatt is március 5-én fizetésképtelenséget jelentett és leállt, azóta az EY (Ernst&Young) csődbiztosai irányítják a céget. A brit regionális légitársaságot tekintették a koronavírus-járvány első „áldozatának” az iparágban.

Több mint 20 jelentkező akadt a különböző vagyonelemekre, a Reuters jelentése szerint az EY a Thyme Opco céggel állapodott meg, amely a márkanevet és az összes értéktárgyat megvásárolta, a vételárról nincsenek információk.

Fotó: AIRportal.hu

A Thyme Opco egy londoni bejegyzésű társaság, amelynek egyik tulajdonosa a Cyrus Capital, a Flybe korábbi amerikai befektetője.

Az új tulajdonos szóvivője azt mondta, a korábbinál kisebb céggel indulnának el 2021 első hónapjaiban, de további részleteket nem közölt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A leállás előtt a Flybe 70 repülőgéppel rendelkezett, évente 8 millió utast szállított, és a szezonális járatokkal együtt mintegy 80 célállomásra repült, 2400 munkavállalót foglalkoztatva.

Az exeteri székhelyű cég régi-új tulajdonosa, a Cyrus Capital, amelyhez a Virgin Atlantic is köthető, már a nyáron jelezte, hogy újraindítaná a Flybe-t, de akkor még az EY sem tudta megmondani, hogy mennyi időt vesz igénybe a vagyonelemek értékesítése.