Újabb kiemelkedő évet zárt a Wizz Air, amelyet rekordszintű utasforgalom, jelentős hálózatbővítés és az üzleti tevékenysége, valamint szolgáltatásai minőségének nemzetközi elismerése jellemzett. Az elmúlt 12 hónap során a WIZZ 9 repülőgépet adott flottájához, 16 új célállomást tett elérhetővé és több mint 100 útvonallal bővítette folyamatosan növekvő hálózatát – közölte lapunkkal a cég.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A WIZZ 23 millió utast szállított 2016-ban, ami éves szinten 19%-os növekedést jelent. Az év végén a légitársaság 40 ország 134 desztinációját kötötte össze 519 útvonalon.

A WIZZ 2016-ban 9 Airbus A321 típusú repülőgéppel bővítette flottáját és több mint 400 új közvetlen munkahelyet teremtett, így már több mint 3000-en dolgoznak a légitársaságnál.

A Wizz Air flottája jelenleg 74 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépet számlál, amely Közép- és Kelet-Európa 13 országában működő 25 bázisról teljesít szolgálatot. A korábbi bejelentések szerint 2017-ben két újabb bázis kezdi meg működését: márciusban a moldovai Chisinauban (Kisinyov), júliusban a bulgáriai Várnában nyílik WIZZ-bázis.

2016-ban a Wizz Air folyamatos fejlődését és kiváló szolgáltatásait rangos nemzetközi díjakkal ismerték el. A légiközlekedési piac egyik legjelentősebb multimédia információs és szolgáltató publikációja, az Air Transport World, valamint a Centre for Aviation (CAPA), a légiipari információk és elemzések vezető független szolgáltatója is a Wizz Airnek ítélte a 2016 Diszkont Légitársasága címet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezen felül a WIZZ megszerezte a regisztrációt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetés-biztonsági auditján (IOSA), ami a légiközlekedési iparág legmeghatározóbb biztonsági elismerése.

Magyarországon 23%-os növekedés

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és nemrég jelentette be, hogy a budapesti flotta újabb géppel bővül 2017 áprilisától – összesen több mint 1000 főt foglalkoztatva hajózó személyzet, légiutas-kísérő, irodai és támogató munkakörökben.

2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 23%-os éves növekedésnek felel meg.

A légitársaság tevékenysége idén közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet támogat. A WIZZ hazai hálózata már 65 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 28 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu)


Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „2016 kiemelkedő év volt a Wizz Air számára. Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságaként megtartottuk erős piaci pozíciónkat, miközben a szolgáltatások és a biztonság terén tanúsított kiválóságunkat rangos nemzetközi elismerésekkel díjazták. Hatékony, ultra-alacsony költségű működési modellünk lehetővé teszi, hogy folytassuk erőteljes növekedésünket és tovább bővítsük hálózatunkat utasaink igényei szerint. Továbbra is a lehető legalacsonyabb viteldíjakat fogjuk ajánlani nagyszerű utazási élménnyel párosítva, így minden ügyfelünknek kimagasló értéket biztosítunk.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!