Az utasbiztonsági ellenőrzést hamarosan egy CT technológián alapuló 3D-s szkennerrel végzik majd a Heathrow repülőtéren, amelynek köszönhetően az utasoknak nem kell a laptopjukat és a folyadékokat külön tálcára helyezni.

Az Egyesült Királyságban elsőként a Heathrow repülőtéren kezdik meg az új rendszer kiépítését, amely várhatóan 2022-re készül el a létesítmény egész területén. Az új gépek tesztelését hamarosan megkezdi az üzemeltető.

A 3D technológiának köszönhetően az utasoknak nem kell a biztonsági ellenőrzésnél külön tálcára helyezniük a csomagjukból a laptopjukat és a folyadékokat, így időt spórolnak és remélhetőleg a sorok is gyorsabban haladnak.

A CT-technológián alapuló rendszer várhatóan 2022-ben lesz az összes terminálon elérhető (Forrás: Heathrow)

Az új technológiától a repülőtér vezetősége ráadásul az egyszer-használatos műanyagok felhasználásának csökkentését is reméli, ugyanis a folyadékokat már nem kell külön zacskóba sem elhelyezni.

Chris Garton, a Heathrow ügyvezető igazgatója szerint amellett, hogy az utasoknak kevesebb időt kell a biztonsági ellenőrzésre való felkészüléssel tölteni, az új technológia még biztonságosabbá teszi a légiközlekedést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A legnagyobb londoni repülőtéren több olyan szolgáltatást is bevezetnek, melyek az utasok kényelmét és a gyorsabb beszállítást szolgálják. Korábban bejelentették, hogy a repülőtér érkezési oldala után az indulásin is elindítják a biometrikus azonosítási rendszert.