Az indonéziai Lion Air légitársaságé lett a 7370. Boeing 737-es. Az amerikai repülőgépgyár rövid közleményében tudatta, hogy a rendkívüli népszerűségnek örvendő keskenytörzsű típuscsaládja, amely 1968 óta szolgál a világ különböző légitársaságainál elérte ezt a nagyszerű, a típuskóddal szimbolizáló gyártási darabszámot.

A Lion Air flottájába hetvenötödik Next Generation 737-esként érkező gép különlegességére az oldalsó pilótakabin-ablakok alá, a pitot-csövek közelében elhelyezett, „7370th Boeing 737” matrica hívja fel a figyelmet. Az PK-LKK lajstromot viselő wingletes 737-800-ast az utasok legnagyobb fokú kényelme érdekében Boeing Sky Interior (BSI) kabinbelsővel vette át a légitársaság.

A Boeing 737-es minden idők legnépszerűbb sugárhajtású kereskedelmi repülőgépe, amelynek rendelésszáma már a 10100 darabot is eléri, beleszámítva a legújabb generáció, a MAX eddigi foglalásait.

A típus idén áprilisban ünnepelte 45 éves első felszállási évfordulóját, amely tiszteletére az AIRportal.hu részletes, fotókkal gazdagon illusztrált cikket közölt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!