Bette Nash bár már nyolcvannégy éves, és több mint hatvan éve repül, még mindig szenvedélyesen végzi légiutas-kísérői munkáját, és egyelőre nem tervezi a visszavonulást.

A világ legidősebb légiutaskísérője 1957-ben, 22 évesen kezdett el dolgozni az akkor még működő Eastern Airlines-nál, és azóta sem unta meg a munkáját a felhők fölött.

Így nézett ki Bette fiatalon – már akkor is imádta a munkáját! (forrás: aa.com)

Az idős hölgy 16 évesen repült életében először, már akkor eldöntötte, hogy stewardessként szeretne dolgozni. Elmondása szerint lenyűgözte őt a légiutas-kísérők elegáns megjelenése és kedves modora.

Bette szemtanúja lehetett a légiközlekedési ipar drasztikus változásainak az elmúlt 61 év alatt, amióta dolgozik.

Bette barátságokat is kötött az állandó járatán utazókkal (forrás: aa.com)

A repülés az ötvenes években még luxusnak számított, a repülőjegyet nem volt szükséges előre lefoglalni – amely ma már szinte elképzelhetetlen lenne. A menetrendet abban az időkben egy táblára írták fel kézzel (ez néhány országban még ma is előfordul, amint már írtunk is róla).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légiutaskísérők megjelenése rendkívül szigorú követelményekhez volt kötve: néhány plusz kiló felszedése akár felmondáshoz is vezethetett. Bette úgy emlékszik erre az időszakra, mint a repülés aranykorára, amikor olyan utasokkal találkozhatott, mint a Kennedy-család.

Bette jelenleg az American Airlines-nál dolgozik, ahol a legidősebb légiutas-kísérőként bármelyik útvonalat megkaphatná, azonban mégis mindig a Washington DC – Boston útvonalra esik a választása, amelyet 1961 óta számtalan alkalommal megtett.

A mindig vidám Bette mindenki számára példakép lehet (forrás: aa.com)

Minden nap éjjel 2 órakor ébred, majd miután elkészíti az ételt a szellemi fogyatékos fiának, készülődni kezd a reggeli, 6:30-as járatára. Heti három nap dolgozik, és ameddig az egészsége vagy mentális képességei nem szabnak neki akadályt, nem szeretne nyugdíjba menni.

Hogy mit szeret a legjobban a munkájában? Bette ezt nyilatkozta: “Az évek során a munkám kedvenc része mindig az utasok köszöntése volt. Az emberek lenyűgözőek, ez egy igazi öröm számomra.”

A légiközlekedésben dolgozók és repülés-rajongók számára Bette egy igazi példakép, akinek akár a híres Konfuciusz-idézet is lehetne a mottója: Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod.