Májusban 88 százalékkal bővült az utasforgalom az egy évvel korábbihoz képest, a január-májusi időszakban 98 százalék a növekedés – közölte a Debrecen Airport.

A Lufthansa CityLine egyik Bombardier CRJ-900-as típusú repülőgépe Münchenben. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Lufthansa CityLine egyik Bombardier CRJ-900-as típusú repülőgépe Münchenben. (Fotó: AIRportal.hu)

A repülőét üzemeltetője szerint májusban 24 860-an vették igénybe a repülőtér szolgáltatásait, míg egy évvel korábban 13 200-an tették ugyanezt.

Az év eddigi részében ennél is nagyobb, 98 százalékos a bővülés mértéke: idén az év első öt hónapjában 105 ezer ember fordult meg a légikikötőben, míg a tavalyi év ugyanezen időszakában 53 ezer utast kezeltek.

Tamás László járatfejlesztési igazgató a Wizz Air, a Lufthansa és a charterek új járatainak köszönhető a bővülés, és pozitívumként értékelte, hogy a magyar és a partiumi utasok mellett egyre többen érkeznek Kárpátaljáról és Kelet-Szlovákiából is.

Hangsúlyozta, hogy az utasforgalom ekkora mértékű bővülése után rekord évre számítanak a turizmusban is, mivel folyamatosan fejlődik a beutazó turizmus.

A nyári szezoban menetrend szerinti járattal hét uniós ország turisztikai központja érhető el Debrecenből, de chartrekkel a török riviéra, három görög sziget és a bolgár tengerpart is elérhető lesz.