Sokféleképpen lehet rangsorolni a városokat: GDP, életminőség, turisták száma – vagy éppen az alapján, hogy a népszerű Instagram képmegosztó oldalon hol készül a legtöbb fotó. Ezek alapján készült el a Lonely Planet 2017-es top 10-es listája.

Ez a lista természetesen szubjektív, és senki nem állítja, hogy ezek a világ legszebb városai – de a számok nem hazudnak:
a turisták ezeken a helyeken készítették a legtöbb fotót, és osztották meg az Instagram oldalukon.

  1. Barcelona, Spanyolország

Klasszikus úti cél hazánkból is, hiszen heti több járatot indítanak különböző légitársaságok, ami akár egy hétvégi kiruccanáshoz is tökéletesen megfelel – már ha valaki megelégszik azzal, hogy körberohan a másfél milliós katalán városon. Mindenesetre a leginkább Instagram-kompatibilis helyekre elég lehet.

(Forrás: Pixabay.com)
  1. Isztambul, Törökország

Szintén remek úti cél lehet Magyarországról, hiszen csak a Turkish Airlines napi három járatot indít Budapestről. A hangulatos utcák, az enyhe tél és a város kulturális öröksége miatt télen is érdemes felkeresni Isztambult.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
  1. Jakarta, Indonézia

Meglepő lehet, hiszen az Ázsiai városok közül valószínűleg kevesen tippelnének arra, hogy Jakarta benne lesz a Top 10-ben, hiszen ha Indonézia, akkor mindenki Balira gondol.  A húszmilliós nagyváros így is tartogathat meglepetéseket az utazó számára.

(Forrás: Pixabay.com)
  1. Szentpétervár, Oroszország

Oroszország második, Európa harmadik legnagyobb városa (Moszkva, London), így nem meglepő, hogy kedvelt turista célpont. Legismertebb épülete talán a Vérző Megváltó temploma, mely színes kupoláiról híres.

(Forrás: Pixabay.com)
  1. Los Angeles, USA

Agglomerációjával együtt Amerika második legnagyobb városa, és természetesen a szórakoztatóipar fellegvára. A homokos tengerpart mellett hol lehetne a legjobb Instagram képet elkészíteni? Természetesen a Hollywood felirat előtt.

  1. Párizs, Franciaország

Ez talán az egyik legkevésbé meglepő tétel a listán, hiszen aki látta már az Eiffel-tornyot, az tudja, hány turista vár arra, hogy feljusson rá, vagy elkészítse előtte a tökéletes fotót. A város természetesen sokkal több ennél, mégis talán ez adja az előkelő helyezést a népszerűségi versenyben. Budapestről napi több járat is indul Párizsba, szintén érdemes egy hétvégi kiruccanásnak betervezni.

(Forrás: Pixabay.com)
  1. Sao Paulo, Brazília

Brazílisa legnépesebb városa, a maga húszmilliós lakosságával igazi metropolisz Dél-Amerikában. A listára valószínűleg a város különleges építészeti megoldásai miatt került fel.

(Forrás: Pixabay.com)
  1. London, Anglia

A dobogó harmadik helyére Európa második legnagyobb városa, egyben Anglia fővárosa, London került. A nevezetességeket sorolni is nehéz: Big Ben, Buckingham palota, London Eye és a többi, mind-mind több százezer turistát csalogat magához. Talán az egyik legkönnyebben megközelíthető úti cél Budapestről, hiszen mind hagyományos, mind diszkont légitársaságok napi több járattal járnak ide.

(Forrás: Pixabay.com)
  1. Moszkva, Oroszország

A világ legnagyobb országának fővárosa meglepetést okozhat a lista második helyén, pedig az itthon talán kevésbé megbecsült Moszkva igazi kincsesbánya az utazók számára. Hatalmas metropolisz, ahol még megtaláljuk az olyan épületeket, mint az ikonikus Szent Vazul-székesegyház. Ráadásul nem csak Budapestről, de Debrecenből is találunk közvetlen járatot az orosz fővárosba.

(Forrás: Pixabay.com)
  1. New York, USA

A Nagy Alma, a város, ami sosem alszik – a világ pénzügyi, gazdasági, szórakoztatási központja, és annyi turista fordul meg a városban, mint talán sehol máshol. Felsorolni is nehéz lenne a város leglátogatottabb pontjait, említsük csak a Times Squaret, a Szabadság-szobrot, a Brooklyn hidat vagy a Central Parkot. A LOT lengyel légitársaságnak köszönhetően ma már Budapestről közvetlenül is elérhető úti cél.

(Forrás: Pixabay.com)

Te melyik várost húznád ki a listáról, illetve mit ajánlanál inkább az utazóknak? Írd meg a Facebookon kommentben!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!