Az amerikai Bain Capital veheti meg a csődbe jutott Virgin Australiát, a társaság a regionális hálózat fejlesztésére fog koncentrálni.

A CNN beszámolója szerint a Virgin Australia csődbiztosai bejelentették, hogy a két utolsó pályázó (a korábban is érdekelt Cyrus Capital, illetve a Bain Capital) közül melyik társaság ajánlatát fogadták el.

A csődbiztosok közölték, még az utolsó héten is érkeztek ajánlatok, volt, amelyiket a Virgin Australia hitelezői nyújtották be.

A nyertes Bain Capital közleményt adott ki a bejelentés után, e szerint igyekszik minél több munkahelyet megmenteni, és elkötelezett abban, hogy az ausztráloknak versenyképes, fenntartható légiközlekedési szolgáltatást nyújtsanak.

A Virgin Australia egyik 737-800-asa (Forrás: Wikimedia Commons)

Ennek érdekében a Bain Capital elsősorban a regionális utazások piacára szeretné a nagyobb hangsúlyt fektetni, de az üzleti utasokról és turistákról sem akarnak lemondani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A megállapodást még a szövetségi állam versenyjogi hatóságának is jóvá kell hagynia, bár a Virgin Australia csődbiztosai nem számítanak elhúzódó folyamatra, pláne nem elutasításra. Az információk szerint a Bain Capital már meg is kapta az ausztrál pénzügyminisztériumtól az előzetes jóváhagyást.

Mint arról beszámoltunk, a Virgin Australia április végén vonult önkéntesen csődvédelembe, miután a piacról nem sikerült megfelelő mennyiségű tőkét szereznie. Az 5 milliárd dolláros adóssággal küzdő társaság egy héttel korábban már minden járatát leállította, és anyagi segítséget kért a szövetségi államtól, amit azonban a kormány elutasított.