Az Airbus után a Boeing is nyilvánosságra hozta üzleti eredményét, a csökkenő árbevétel és üzemi eredmény az amerikai céget sem kerülte el.

Fotó: Boeing Company | © AIRportal.hu

Fotó: Boeing Company

Az amerikai légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleményében az áll: a január és szeptember közötti időszakban a tavalyi év ugyanezen időszakához képest 2 százalékkal alacsonyabb, 71,2 milliárd dollár árbevételt ért el a cég, üzemi eredménye pedig jelentősen, 42 százalékkal esett a korábbi 6,2 milliárd dollárról 3,6 milliárd dollárra. Az adózott eredmény az év eddigi részében 3,2 milliárd dollár volt, 21 százalékkal alacsonyabb, mint 2015 januárja és szeptembere között.

A kereskedelmi repülőgépek gyártásával foglalkozó üzletág 2 százalékkal kevesebb, 49,9 milliárd dollár bevételre tett szert, üzemi eredménye pedig hatalmasat zuhant: a tavalyi 4,5 milliárd dollár után idén mindössze 1,6 milliárd dolláros pluszban zárt, ez 64 százalékos csökkenést jelent.

Az átadott gépek száma szeptember végével 563 volt szemben a tavalyi 580-nal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Összefoglalójában a Boeing jelezte: a harmadik negyedévben megkezdték az ötszázadik Dreamliner, valamint az első MAX 9-es 737-es összeszerelését.

A kimutatások szerint a Boeing rendelésállománya jelenleg 5600 gépes, amelynek listaáron számolt értéke 409 milliárd dollár.

Előrejelzésében a Boeing némileg csökkentette árbevételi kilátsát a korábbi 93,5-95,5 milliárdos sávból a 93-95-ös milliárdos szintre, az átadott gépek számát 745-750 helyett 740-745 körül várják.

Az Airbus szintén szerdán hozta nyilvánosságra üzemi eredményét, amelyben hasonlóan a Boeinghez az európaiak is csökkenő árbevételről, üzemi és adózott eredményről számoltak be.