Egy tárgyalóban, a földön kellett aludnia a Ryanair egyik járata hajózó személyzetének Malagában, miután járatuk útját meg kellett szakítani, és Spanyolországban kellett éjszakázniuk.

Az ügy háttere, hogy a hétvégén elérte Portugáliát egy trópusi vihar kategóriájába sorolt Leslie névre keresztelt ciklon, az erős szél és a jelentős mennyiségű csapadék miatt számos járatot törölni kellett. Így járt a Rynaiar egyik Portóba tartó járata is, a gép útját meg kellett szakítani és Malagában kellett leszállni.

A hajózó személyzetnek a repülőtéren kellett maradnia, de arra nem számítottak, hogy ott is kell majd éjszakázniuk. Az interneten keringő képek tanúsága szerint a pilótáknak és légiutas-kísérőknek is a padlón, párnák és takarók nélkül kellett aludnia.

A fotók a közösségi médiában természetesen közfelháborodást keltettek, a Ryanair  üzemelési igazgatója, Peter Bellew próbálta meg lenyugtatni a kedélyeket. Azt írta, természetesen próbáltak szállodát foglalni a személyzetnek, de a Portugáliába érkezett vihar miatt egyetlen szabad hely sem volt Malagában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Miután a képek viszonylag hamar elérték a közösségi médiát, a személyzetnek megengedték, hogy az egyik VIP váróban töltsék az éjszaka hátralévő részét. Az egyik légiutas-kísérő blogposztjában osztotta meg gondolatait az esetről, azt írta, többet érdemelnek annál, mint hogy egy repülőtéri tárgyaló hideg kövén éjszakázzanak, holott a légitársaságnak kiemelt célja kellene, hogy legyen a személyzet pihenése.

Volt olyan kommentelő a Twitteren, aki azt vetette fel, hogy most már érti, miért sztrájkolnak annyit mostanában a Ryanair dolgozói.

A légitársaság közleményében azt írta, a személyzet csak rövid időt töltött a földön alva, utána a VIP váróba kísérték őket, másnapra pedig egyikük sem volt beosztva.