Megvásárolta a Gate Group a Lufthansa tulajdonában lévő LSG Sky Chef cateringvállalatot, majd hosszútávú együttműködésről állapodtak meg a frankfurti, müncheni és zürichi bázis járatainak kiszolgálására.

A Lufthansa közleménye szerint az LSG európai hálózata, illetve a lounge-ok üzemeltetése, az Evertaste, a Spiriant és Ringeltaube márkák kerülnek át a Gategourmet névvel a piacon jelen lévő versenytárshoz. Az üzlet részleteiről közös megegyezés alapján nem hoznak nyilvánosságra részleteket. Az adásvételt a versenyjogi hatóságoknak még jóvá kell hagyniuk.

Az eladott cégek összesen 7100 embernek adnak munkát, és 1,1 milliárd euró árbevételt termeltek, ez az LSG-csoport teljes bevételének harmada. A tranzakciónak a Lufthansa-csoport közlése szerint nem lesz hatása a 2019-es és 2020-as adózás előtti eredményre.

Carsten Spohr vezérigazgató szerint az LSG-nek az eladása után sokkal jobb befektetési és fejlődési lehetőségei lesznek. Emellett az ügylet jelentős együttműködés kezdetét is jelenti a Gate Grouppal, hiszen a Lufhansa-csoport hosszútávú megállapodást kötött a céggel, így ők szolgálhatják ki a frankfurti, müncheni és zürichi repülőtéren a holding prémium légitársaságait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa és a Gate Group emellett vegyesvállalatot is létrehoz, amelyben a németeknek kisebbségi tulajdonrésze lesz, és ezen keresztül zajlik majd a frankfurti és müncheni Lufthansa-járatok kiszolgálása.

Az LSG többi részétől is megválik majd a Lufthansa, az adásvételre a következő év elején kerülhet sor.

A zürichi székhelyű Gate Group az egyik vezető szereplő a légitársasági cateringszolgáltatás és lounge-üzemeltetés területén, évente 60 országban 700 millió utast szolgál ki a cég. A 43 ezer embert foglalkoztató vállalatcsoport közel 5 milliárd svájci frank bevételre tett szert tavaly. A teljes LSG-csoport az elmúlt évben 719 millió ételt készített, és 3,2 milliárd euró bevételt könyvelt el.

Az LSG eladása miatt a múlt héten a frankfurti bázison sztrájkot is tartottak, emiatt a Lufthansa csak a hosszútávú járatokra tudott megfelelő ellátást biztosítani.