Figyelmetlenségből a gép fedélzetén hagyott az Air Canada egy alvó utast, aki arra kelt fel, hogy a gép üres és sötét, mivel éjszakára letárolták.

Az Airlive arról számolt be, hogy Tiffani Adams Quebec-ből repült Torontóba még június 9-én, de a mintegy másfél órás út nagyjából felénél elaludt az Airbus A321-es fedélzetén.

A társaság Facebook-oldalára írt bejegyzése szerint arra kelt fel, hogy a gép egy állóhelyen parkol, le van zárva, teljesen üres, és sötét van a fedélzeten.

Az Air Canada egyik Airbus A320-asa. Képünk illusztráció. Fotó: Air Canada

A gép az adatbázisok szerint nem sokkal este 9 óra előtt szállt le, a nő pedig elmondása szerint éjfél körül ébredt fel, megijedt, és azt hitte, rémálma van. Felhívta egyik barátját, de a hívás közben telefonja lemerült és bár megpróbálta tölteni, a gép elektromos rendszereit az előírásoknak megfelelően kikapcsolták.

A nő a pilótafülkébe ment, ahol talált egy elemlámpát, ezzel az első ajtóhoz ment, azt kinyitotta, leült, lábait kilógatta a gépből és a lámpával próbált jelezni. Egy idő után az egyik földi kiszolgáló poggyászszállító kocsija járt arra, a sofőrje észrevette a nőt és segített neki a terminálba jutni. Megkérdezte tőle, miként lehet, hogy ő a gépen volt, amire elmesélte sztoriját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság egyelőre annyit közölt az esetről, hogy vizsgálják a körülményeket, és folyamatosan kapcsolatban vannak az utassal.