Bejelentette a Hawaiian a leghosszabb amerikai belföldi útvonalat, amely nem sokkal rövidebb, mint a világ leghosszabb belföldi járata.

Az Airways Magazine szerint a Hawaii légitársaság a Honolulu és Boston, valamint New York-JFK járatot is indít a jövő nyári menetrendben, az első járat április 4-én közlekedik. A New York-i útvonal 4983, a bostoni 5095 mérföld hosszú, utóbbi járat menetideje 11 óra és 40 perc. A járatok heti négy alkalommal közlekednek majd.

A társaság a jelentős kereslettel indokolta a járatok bejelentését, éves szinten 76 millió dollárért adnak el jegyeket Boston és a Honolulu viszonylatában, amelyet a felmérések szerint napi 500 utas használ.

A Hawaiian Airbus A330-asokkal repül majd az új célállomásokra. A HA 51-es járat New Yorkból Oahura délelőtt 10 órakor indul, így a magyar utazóknak legfeljebb egy stopover éjszakával válik elérhetővé, mivel a LOT gépei helyi idő szerint 15.40-kor landolnak JFK-n. Visszafele viszont már lehet számolni a csatlakozással, a Hawaiian gépe reggel 7 órakor érkezik meg New Yorkba, a LOT budapesti járata pedig 17.30-kor indul.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új összeköttetés a leghosszabb belföldi járatok listájára is felkerült, de a vezetést nem tudta átvenni, 800 mérfölddel elmarad a csúcstartótól. A leghosszabb belföldi járat továbbra is az Air France és az Air Austral közös gyermeke, a Párizs és Réunion közti légi kapcsolat a maga 5809 mérföldes hosszával.