A Londonban több napja tartó akció részeként, a klímaváltozás elleni lépéseket követelő tüntetők lezárnák a heathrow-i repülőteret nagypénteken. A húsvéti közlekedést emellett a spanyol földi kiszolgálók sztrájkja is megnehezítheti.

Frissítés: Előzetes bejelentésükkel ellentétben nem bénították meg pénteken a londoni Heathrow repülőtér forgalmát a Londonban napok óta folyamatosan tiltakozó környezetvédelmi aktivisták.

Az Extintion Rebellion nevű csoport által szervezett megmozdulások ötödik napja tartanak Londonban, ez alatt több aktivitást is rendőrök vittek el a demonstrációk helyszínéről. Legújabb tervük szerint a Heathrow repülőteret próbálják meg lezárni nagypénteken.

A csoport reggel 8 órakor találkozik majd egy repülőtérhez közeli benzinkúton az Evening Standard információi szerint, de az akció további részleteiről nincsenek részletes információk.

Forrás: Heathrow Airport

A repülőtér üzemeltetőjének szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy a hatóságokkal együtt igyekeznek megtenni mindent azért, hogy a légikikötő forgalma zavartalan legyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hangsúlyozták: tiszteletben tartják az emberek demonstráláshoz való jogát és egyetértenek azzal, hogy a klímaváltozás ellen jelentős lépéseket kell tenni, de nem tudják támogatni, ha az embereket jól megérdemelt húsvéti szabadságukban korlátozni akarják.

Az üzemeltető azt kérte az utasoktól, hogy indulás előtt ellenőrizzék a járatuk státuszát.

Ugyanezt az álláspontot  tette közzé a Twitteren a flybe angol regionális légitársaság is.

A londoni tüntetések mellett a spanyol földi kiszolgálók sztrájkja is megnehezítheti a húsvétkor útra kelők forgalmát. A munkabeszüntetés a tervek szerint egész napos lesz és április 24-én is megismételhetik. A földi kiszolgálók sztrájkja a csomagkiszolgálást is érintheti, ezért az Eurowings azt kérte az utasoktól, hogy a nagyobb fennakadások elkerülése érdekében csak kézipoggyásszal utazzanak.