Ősztől a Lufthansa Cargo értékesíti a Brussels Airlines járatainak belly cargo kapacitását, hogy kiterjessze a áruszállító üzletág hálózatát.

A német légitársaság áruszállító üzletága ezzel 17, eddig részben kiszolgálatlan Afrikai célállomásra fuvarozhat majd árut, többek között Dakar, Monrovia, Abidjan és Entebbe reptereire.

Az együttműködés emellett a belga légitársaság áruszállító kuncsaftjai számára is előnyökkel jár majd. A cég ügyfelei Brüsszelből Frankfurton keresztül Afrikába, Észak -és Dél-Amerikába, valamint Ázsiába is könnyebben szállíttathatnak majd.

“A Brussels Airlines cargo kapacitásainak integrálásával még széleskörűbbé és vonzóbbá tudjuk tenni ügyfeleink számára ajánlatainkat” – mondta el Alexis von Hoensbroech, a Lufthansa Cargo vezérigazgatója.

A Brussels Airlines egyik Airbus A330-asa

Hozzátette, a belga cég hálózata és csatlakozásai tökéletesen kiegészítik a németek saját hálózatát Afrikában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Christina Foerster, a Brussels Airlines vezérigazgatója szerint a Lufthansa Cargo nagy tapasztalattal rendelkezik az utasszállító gépek teherszállító kapacitásának kihasználásában és értékesítésében, ez a jövőben segíteni fog cégének még jobban kihasználni a gépeit – számolt be az Aircargonews.

A Brussels Airlines belépésével ötre emelkedik azon, első sorban utasszállítással foglalkozó cégek száma, melyek a Lufthansa Cargo rendelkezésére bocsátják belly cargo kapacitásukat.

Jól teljesít a fekete bárány

A Lufthansa 2016-ban teljes egészében átvette, majd fokozatosan az Eurowings-Csoportba integrálta a belga légitársaságot. Mint arról beszámoltunk, a Lufthansa nemrégiben ketté akarta választani a cég működését, erről a tervről azonban egyebek mellett a dolgozók, a szakszervezetek és a belga nagyvállalatok heves tiltakozása miatt letettek.

A Brussels Airlines emellett tavaly kiemelkedően jó pénzügyi és utasforgalmi eredményeket produkált, az idei nyári menetrend kezdetével pedig története legnagyobb útvonalhálózat-bővítését hajtotta végre.

Legutóbb pedig azért került a figyelem középpontjába a légitársaság, mert elkészült az Aerosmurf névre keresztelt különleges festésű Airbus A320-asuk, amely a cég ötödik, igen látványosra sikerült gépdekorálása.