A Lufthansa Csoport a fenntartható és felelős üzletvitelt szilárdan beépítette stratégiai alapelvei közé, amely törekvését ismét elismerte a jeles légiközlekedési szaklap, az Air Transport World (ATW), amikor a légitársaságnak ítélte oda az év Eco-légitársasága díjat.

Fotó: Lufthansa | © AIRportal.hu

Fotó: Lufthansa

A lap 2013-ban is elismerte a Lufthansa Csoport rendkívül széleskörű innovációs kezdeményezéseit a környezetvédelem területén, ami azt jelenti, hogy a társaság három éven belül második alkalommal tudhatja magáénak a rangos díjat. Az elismerést a Washingtonban tartott 41. légiközlekedési ipar eredményeit értékelő díjátadón (Annual Airline Industry Achievement Awards) vehette át a Lufthansa február 25-én.

„A Lufthansa kimagasló mértékben járult hozzá a környezettudatos légi közlekedés fejlesztéséhez már jóval azelőtt, amikor ez kötelezővé, vagy ’trendivé’ vált” – mondta Karen Walker, az ATW főszerkesztője.

„A Lufthansa Csoport tevékenysége nemcsak megfelel a környezetbarát légiközlekedés legszigorúbb gyakorlatainak, hanem a cég ténylegesen időt és energiát, valamint jelentős beruházásokat is fektet azokba a hatékonysági és fejlesztési programokba, amelyek mind a környezetre mind a légiközlekedési ipar egészére jótékonyan hatnak.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Cikkajánló Lufthansa-TaxiBot: Környezetkímélő gurulás Frankfurtban

Környezet- és költségkímélő megoldást mutatott be a Lufthansa Group és az Israel Aerospace Industries (IAI) a légitársaság által 2015. február 19-én, Frankfurtban megrendezett sajtótájékoztatón. A TaxiBot névre keresztelt technológiának köszönhetően az induló repülőgépek hajtóműindítás nélkül gurulhatnak a termináloktól a futópályák várópontjának közelébe, jelentősen csökkentve a gépek által okozott zajterhelést, légszennyezést és nem utolsó sorban az üzemanyag-fogyasztást. Megnéztük és ki is próbáltuk a TaxiBot működését.

A díj elnyeréséért leadott pályázatában a Lufthansa a csoport stratégiai környezeti programjával nyűgözte le az ATW szerkesztőségét. Ennek célja a környezet- és éghajlatvédelmet előtérbe helyező fenntartható mobilitás megteremtése – ez egyúttal kulcsfontosságú eleme a Lufthansa Csoport teljes, ez irányú tevékenységének is.

A légitársaság számára fontos prioritás ezen a területen, hogy folyamatosan beruházzon egy hatékony, alacsony zajkibocsátású repülőgép-flotta megteremtésébe, valamint a nagyobb üzemanyag-hatékonyságot és kevesebb széndioxid-kibocsátást célzó különböző programokba.

A Lufthansa 2025-ig 263 új, csúcstechnológiát képviselő repülőgépet vesz át, listaáron mintegy 37 milliárd euró értékben. A vállalat aktívan támogatja az alternatív üzemanyagok terén folyó kutatásokat, 2011-ben a világon elsőként tesztelt hosszú távon bioüzemanyaggal működő járatot, a gép mindenfajta meghibásodása nélkül. 2015 tavaszától a légitársaság biokerozin keverékkel üzemelteti repülőgépét az oslói repülőtéren.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!