A Lufthansa minden személyes szállító eszközt (hoverboardot, minisegwayt) kitiltott a járatairól, amelyeknek lítium-ionos akkumulátora van.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A légitársasági csoport az AIRportal megkeresésére közölte, töltöttségi szinttől függetlenül sem feladott, sem kézipoggyászban nem szállítható egyetlen egy Lufthansa-csoporthoz tartozó légitársaság járatán sem ilyen eszköz.

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy lítium-ionos elektromos kerekesszékeket továbbra is fel lehet vinni a fedélzetre, mivel azok egészségügyi segédeszközök.

Sajtóhírek szerint több Samsung Note 7 okostelefon robbant fel, ezzel kapcsolatban a légitársaság kapcsolatban van a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetséggel (IATA) és vizsgálják az ügyet, de korlátozásokat egyelőre nem vezetnek be.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) csütörtökön vizsgálat után közölte, hogy nem tiltja meg, de nyomatékosan kéri az utasoktól, hogy ne adják fel poggyászban, vagy töltsék, vagy kapcsolják be a Samsung Note 7 eszközeiket a fedélzeten.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szintén a dél-koreai gyártó termékével kapcsolatos problémák miatt a legnagyobb ausztrál légitársaságok, a Qantas, a Jetstar és a Virgin Australia sem engedi az utasainak, hogy felvigyék a gépre Note 7-es okostelefonjukat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!