A Philippine Airlinest is érdekli a Boeing 777-es újabb generációja. A Fülöp-szigeteki nemzeti légitársaság 20 darab 777X beszerzésén gondolkodik, amelyekkel az Amerikai Egyesült Államokba és Európába indítanának járatokat.

A listaáraktól teszi függővé a Philippine Airlines, hogy hány darab új generációs Boeing 777-est rendeljen. Amennyiben a típus jól teljesít akár 20 darabot is készek vásárolni az egyelőre 777X kódnéven futó új generációs triplahetes típusokból – jelentette be Ramon Ang, a Philippine Airlines elnöke.


Terveik szerint először 10 gépet rendelnének és további 10-re opciós vásárlási szerződést kötnének. „Nagyobb, 400 utas szállítására és hosszabb útvonalakra képes” – nyilatkozta Ang, akinek a szavaiból az vehető ki, hogy a tervezés alatt álló 777X típusok közül minden bizonnyal a hosszabb törzsű 777-9X után érdeklődnek – az célozza ugyanis a 400 utasszám feletti teljesítményt az eddig napvilágot látott típushírek szerint.

A Philippine Airlines-nál jelenleg 4 darab Boeing 777-300ER teljesít szolgálatot. Flottainformációs adatbázisuk szerint a típus kétosztályos elrendezésben, összesen 370 utas szállítására alkalmasan üzemel.

Az első B-777-300ER-t 2009 novemberében adta át a Boeing a Philippine Airlines számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!