Több faktor alapján a Qantast választotta 2020 legbiztonságosabb légitársaságának az Airline Ratings, a legjobb tíz között főként távol- és közel-keleti, valamint európai cégek vannak, a fapadosoknál a Wizz Air is befért a top 10-be.

A szakportál a lista elkészítésénél olyan tényeket vesz alapul, mint a hatóságok és kormányzati szervek hivatalos auditjai, a légitársaság saját baleseti statisztikája, jövedelmezősége, biztonsággal kapcsolatos kezdeményezései és a flotta átlagos életkora.

Forrás: Qantas Twitter

Ezek alapján a Qantas lett 2020 legbiztonságosabb légitársasága, a cég a legrégebb óta (pontosan 100 éve) üzemel folyamatosan, számos biztonsági előírást és eszközt elsőként vezetett be. Ilyen a repülési adatrögzítő, a precíziós megközelítési eljárás, a GPS-alapú automata landolási rendszer, emellett valós időben követi nyomon a hajtóművek teljesítményét, amellyel a meghibásodásokat tudják a szakemberek előre jelezni.

A Qantas után a 20 legbiztonságosabb légitársaság listája: Air New Zealand, EVA Air, Etihad, Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, Virgin Australia, Hawaiian Airlines, Virgin Atlantic Airlines, TAP Portugal, SAS, Royal Jordanian, Swiss, Finnair, Lufthansa, Aer Lingus és KLM.

A honlap elkészítette a legbiztonságosabb fapados légitársaságok listáját is, amelyet hasonló metódussal állított össze, mint a full-service cégeknél. A külön listát az erre mutatkozó egyre nagyobb piaci igénnyel magyarázta az Airline Ratings.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szaklap ebben az esetben csupán ABC-sorrendben említette meg a 10 legjobb légitársaságot, ezek: Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, Indi Go, Jetblue, Volaris, Vueling, Westjet, és Wizz Air.

A honlap kiemelte, hogy számos fapados céggel ellentétben ezek a légitársaságok átmentek a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) IOSA elnevezésű, rendkívül szigorú biztonsági auditján, holott többségük nem is tagja a montreali székhelyű kereskedelmi szervezetnek.