A diszkont Southwest Airlines is csökkenti kapacitásait Kubába, a havannain kívül minden járat megszűnik, a fővárosba viszont egy napi járattal többet küldenének.

Fotó: Southwest Airlines | © AIRportal.hu

Fotó: Southwest Airlines

A dallasi diszkont légitársaság immár a negyedik, amelyik visszavonulót fúj a kubai piacon, bár a többiekkel ellentétben a világ legnagyobb fapadosa nem vonul ki teljesen a szigetországból.

A társaság honlapján közöltek szerint szeptember 4-ével beszüntetik varaderói és santa clarai járatukat, Havannába viszont a bővíteni szeretnének: Fort Lauderdaleből a napi kettő helyett napi három gépet indítanának a fővárosba, a Tampa-havanna útvonalon közlekedő napi egy járat frekvenciája pedig nem változna.

A döntés hátterében a közlemény szerint az áll, hogy a fővároson kívüli célállomások az alacsony utasforgalom miatt fenntarthatatlanok voltak, Havannába viszont jól működik a szolgáltatás. Mivel a közeljövőben nem várható javulás, a légitársaság úgy döntött, beáldozza két célállomását a fővárosért. A döntésben az is szerepet játszott, hogy nem várható a kubai utazási tilalom enyhítése, sőt, Trump már belengette, hogy szigorítani akarja utazási feltételeket a két ország között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A forgalom Kuba és az Egyesült Államok között az Obama-adminisztráció alatt állt helyre 55 év után, bár csak bizonyos feltételekkel utazhattak az amerikaiak a szigetországba. Mivel a feltételek eléggé szigorúak voltak a kezdeti optimizmus után gyorsan a piaci realitások lettek úrrá: míg a kezdeti időszakban hat légitársaság is indított járatokat mára már csak hárman maradtak, a Silver, a Frontier, és a Spirit kivonult, a Soutwest, az első járatot üzemeltető jetBlue és az American Airlines küzd az utasok kegyeiért.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!