A bevezető légitársaságnál, a Southwestnél tett látogatást a Boeing 737 MAX 8 egyik prototípusa, a cég egyes dolgozói repülhettek is a géppel, az úgynevezett SROV (Service Ready Operational Validation) teszt keretében, amikor az új típus valódi légitársasági környezetben, utasokkal és a légitársaság útvonalhálózatában szereplő reptereken történő üzemeltetését vizsgálják.

Amint arról korábban beszámoltunk mivel a Boeing elég jól halad a 737 MAX 8 berepülési programjával a skandináv diszkont légitársaság, a Norwegian akár be is előzheti azonban a Southwestet. A norvég cég már 2017 nyarán járatokat indítana ezzel a géppel Írországból a tengeren túlra, Bostonba és New Yorkba, a Southwest azonban nem kívánja előre hozni az új generációs repülőgépek bevezetését.

Bár a Boeing kommunikációja folyamatosan hangsúlyozza, hogy a 737 MAX már az első repüléskor tökéletesen repült és a “Right at first flight.”) kijelentés már szlogenné vált, a tesztelési program pedig nagyon jól halad, egyelőre hivatalosan nem hozták előre az első átadás időpontját.

A Southwest munkatársai már kipróbálhatták a 737MAX-et

Forrás: Boeing

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!