Száműzi a papír dokumentumokat a pilótafülkékből a TNT, és bevezeti az iPad Air tabletek használatát a mintegy 50 repülőgépből álló flottájánál – adta tájékoztatásul a légitársaság.

TNT Airways Boeing 747 Freighter. (Fotó: TNT) | © AIRportal.hu

TNT Airways Boeing 747 Freighter. (Fotó: TNT)

A Belga Polgári Légiközlekedési Hatóság által jóváhagyott fejlesztés eredményként ötven kilogrammnyi papírtól mentesítik a pilótafülkéket. A központosított elektronikus nyilvántartással egyszerűbbé válik a repülési okmányok frissítése is, a pilóták aktuális tartózkodási helyétől függetlenül.

A TNT Airways mind a 274 pilótája rendelkezik iPad készülékkel, amelyet az erre kialakított helyen tarthatnak a pilótafülkékben és használhatják a repülés bármely szakaszában beleértve a fel- és leszállást is. A készülékek üzembe helyezését hathónapos tesztidőszak előzte meg, amely alatt a Belga Polgári Légiközlekedési Hatóság a készülékek használatának biztonságosságát vizsgálta. A Mobile Device Management (MDM) szoftver biztosítja a készülékek távoli elérését és ellenőrzését, használata megfelel a vállalat szigorú előírásainak.

A TNT 2014. vége és 2015. január 1-eje között váltja ki az eddigi papír alapú dokumentumokat a teljes légiflottájánál. Januártól kezdve a pilóták az iPad segítségével nézhetik meg térképeiket, navigációs táblázataikat vagy kézikönyveiket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!