A fellendülő utasforgalomnak köszönhetően a British Airways novembertől újra használja majd az Airbus A380-asokat, de előtte rövidtávú járatokon vetik be.

A légitársaság tájékoztatása szerint a 16 letárolt óriásgépből egyelőre négyet állítanak újra forgalomba az Egyesült Államok novemberre tervezett határnyitásának köszönhetően.

Los Angelesbe és Miamiba, decembertől pedig Dubajba is fognak repülni a British Airways A380-asai, de ezelőtt a légitársaság több európai útvonalon is használja majd a gépet, hogy a személyzet újra beletanuljon a típus sajátosságaiba.

A vállalat korábbi bejelentése szerint a téli időszakban 23 észak-amerikai repülőtérre hetente 246 járatot üzemeltet majd, és több város felé jelentősen bővíti a kapacitást. New Yorkba például decembertől már napi 8 járat lesz elérhető, Bostonba, Chicagóba, Los Angelesbe, San Franciscóba, Washingtonba, Dallasba, és Torontóba pedig naponta kétszer lehet majd eljutni a brit légitársaság járataival.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Emellett novembertől újra elérhetővé válik Austin, Orlando, Tampa, San Diego, Las Vegas és Baltimore is, decemberben pedig Nashville és New Orleans kerül vissza az útvonalhálózatba.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Államok novembertől ismét lehetővé teszi az Egyesült Királyság állampolgárainak, illetve az EU schengeni övezetében élőknek a beutazást. Ennek feltétele, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elfogadott koronavírus elleni oltás minden adagját meg kell kapnia az utasnak, és az érkezéstől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredményt is fel kell mutatnia.

A bejelentés óta azonban további részletszabályokat nem közölt a Biden-adminisztráció, így azt sem tudni, hogy az oltás igazolására elfogadják-e az unió közös dokumentumát.